HR: STRATEGISCHE PARTNER

 

Talent op de juiste plek IVY works

Je weet dat talentvolle medewerkers in tijden van crisis belangrijker dan ooit zijn. Je beseft dat organisaties die willen overleven, zich snel moeten kunnen aanpassen. Deze wendbaarheid staat of valt met de wendbaarheid van de medewerkers.

 

Hoe wendbaar is jouw organisatie? Kun jij je organisatiedoelen halen en blijven halen met de mensen die je in huis hebt? Beschikken zij over het juiste talent? Kennen je medewerkers hun sterke en zwakke punten en is men bereid zich verder te ontwikkelen?

Of heb je juist medewerkers die graag willen veranderen en zich willen ontplooien? Krijgen ze voldoende ruimte? Deze medewerkers kun je aan je binden door ze de gelegenheid te geven om zich continu te ontwikkelen en hun talenten optimaal te benutten. Misschien wel op andere posities binnen je organisatie. Daarmee word je ook aantrekkelijker als werkgever.

Met IVY works maak je optimale matches binnen teams, tussen mens en werk of kansen elders. Je verkrijgt objectieve en verrassende inzichten in talent via games met een hoog ‘fun-gehalte’. Met IVY works haal je het maximale uit je mensen en blijf je als organisatie maximaal presteren op basis van evidence based en gamebased (team)coaching en de mogelijkheden om verdiepend met elkaar in gesprek te gaan over talent.

 

VERTROUW OP INNOVATIE EN WETENSCHAP

IVY works biedt een end-to-end oplossing voor het in kaart brengen van het human capital in jouw organisatie. Met IVY breng je in kaart welke kansen en risico’s de mensen in jouw organisatie te bieden hebben in relatie tot de (strategische) doelen die gesteld zijn. Hoe we dat doen? Met een platform dat voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van People Analytics:

   Game-based assessments gebaseerd op neurowetenschappelijke theorieën en gevalideerd door toonaangevende instanties

   Technologie die door onze klanten omschreven wordt als fun, innovatief, efficiënt en extreem krachtig

   Machinale hoogwaardige algoritmes voor patroonherkenning en voorspellende analyses (‘Deep learn’)

Een unieke database met relevante brondata aangevuld met unieke bedrijfseigen data. Volledig GDPR-proof.

Een integraal systeem: van sollicitant (recruitment, tracking, selectie) tot medewerker (performance, talentmanagement, ontwikkeling)

+0%
betere Jobfit
-0%
verzuim
+0%
werkgeluk

EVIDENCE-BASED HRM

Strategische aanpak voor succes

Continue verandering vraagt om continue bijsturing. Je hebt behoefte aan betrouwbare data die realtime beschikbaar is. Zodat je direct kunt schakelen in plaats van te wachten op het volgende beoordelingsmoment. Je weet dat mensen die op het juiste moment op de juiste plek zitten het meest bijdragen aan het succes van jouw organisatie. Zij zitten goed in hun vel en presteren optimaal.

Met IVY works heeft HR realtime inzicht in haar human capital. Onder andere:

•  Welke talenten zijn er in huis? Wat maakt dat zij talentvol zijn in de organisatie? DNA profiel van succes: Hoe ziet het DNA profiel van jouw organisatie eruit? En hoe gebruik ik dat om succesvoller te recruiten en de quality of hire te verbeteren?

•  Welke teams presteren optimaal en waarom is dat zo? Waar zitten uitdagingen als het gaat om de toekomst? Zijn deze op te lossen door mensen te ontwikkelen of vraagt het om andere acties?

•  Wie zijn de toekomstige leiders en komen in aanmerking voor een leiderschapsprogramma of successieplanning?

•  Welke gemeenschappelijke kenmerken zitten er achter belangrijke indicatoren als verzuim- en verloopcijfers? Welk inzicht biedt dit en welke acties zijn nodig? IVY works stelt jou met Artificial Intelligence en Big Data in staat om oorzaken te identificeren.

Ga nog een stap verder en vergroot het werkgeluk van jouw human capital. Gebruik voorspellende analytics in jouw strategische personeelsplanning.

Manage instroom, doorstroom, uitstroom en successieplanning objectief en evidence-based met People Analytics. Neem afscheid van onderbuikgevoelens en vooroordelen en daarmee samenhangende onnodige kosten. Strategisch HR binnen handbereik.

VRAAG HIER JOUW DEMO AAN:

PROBEER 14 DAGEN GRATIS

Je strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics?

Je strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics?