IVY lunchwebinars

TeamFit, effectieve teams, team analyse

 

 

 

Lunchwebinar 2

3 december 12.00 – 13.00 uur

 

Strategische Personeelsplanning in turbulente tijden.

Strategische personeelsplanning (SPP) wordt steeds belangrijker voor organisaties en staat al jaren in de top 3 van HR. Door de veranderende markt, de ontwikkelingen rondom Covid-19 en digitalisering is het belangrijk om snel te kunnen anticiperen. Je personeel is hierin de belangrijkste pijler en inzicht in persoonlijkheidskenmerken, cognitieve capaciteiten, competenties en drijfveren is een must om meer wendbaar en talentgericht te kunnen acteren

SPP helpt organisaties om op een gestructureerde en doelgerichte manier de juiste persoon op de juiste plek te zetten, nu en in de toekomst. Helaas laat deze toekomst zich niet altijd goed voorspellen en lijkt de markt steeds sneller te veranderen. Goede, actuele en relevante data gaat hierin een steeds prominentere rol spelen en zorgt ervoor de SPP zinvol blijft.

Als je weet welke talenten je in huis hebt en welke je nodig hebt, kun je hier sneller gerichte acties op ondernemen. Continue samenwerking met (lijn)management en andere disciplines binnen de organisatie is tevens een voorwaarde om SSP te laten slagen. Met een goed SPP houd je de lange termijn doelen en strategie op je netvlies en zorg je voor de juiste mix aan in- door en uitstroom, met als doel een gezonde en wendbare organisatie. Een bijkomend voordeel is dat het beter inzetten van de juiste mensen leidt tot lagere kosten (bijvoorbeeld ziekteverzuim of minder verloop), meer bevlogenheid en daarmee een hogere productiviteit, doordat mensen bezig zijn met de werkzaamheden die ze leuk vinden en goed kunnen.

Na dit webinar weet je:

  • Wat een strategische personeelsplanning (SPP) is

  • Welke trends en ontwikkelingen op korte en lange termijn impact maken op organisaties 

  • Hoe je hierop kunt inspelen bij het opstellen van een gedragen SPP en toch wendbaar blijft

  • Hoe HR/People Analytics bijdraagt aan een objectieve SPP

Onze gast:

Björn Walenberg is docent HRM bij Avans Associate Degrees (AAAD) en zelfstandig ondernemer. Bij Avans maakt hij zich sterk voor vernieuwend onderwijs waarbij hij direct inzetbare jonge professionals coacht en opleidt. Met Inside Innovation streeft hij naar het creëren van innovatieve en wendbare organisaties door het ondernemend gedrag van medewerkers en leidinggevenden te herkennen, stimuleren en te faciliteren.