IVY participeert actief in verschillende onderzoeken van gerenommeerde instituten zoals HR Incubator & de Vrije Universiteit Amsterdam

De HR Incubator is de plek waar organisaties in verschillende fases van hun ontwikkeling (corporaties, start-ups en scale-ups) samenkomen om met elkaar de innovatie van HR te versnellen en de wereld van werk te transformeren. 

IVY works is als innovator en leider op het gebied van people analytics betrokken bij de HR incubator om naar de rol van HR in de toekomst te kijken. Hoe gaat de rol van HR veranderen en hoe moet een HR professional, maar ook een organisatie zich hierop voorbereiden.

Pascal Verheugd, directeur HR en MVO bij Hutten, legt uit waarom de HR incubator zo belangrijk is.

Het KIN Center for Digital Innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoekt de ontwikkeling en het gebruik van digitale innovaties in organisaties. De onderzoekers doen embedded research waarbij ze veranderingen van dichtbij, in de praktijk, onderzoeken. Academici en professionals werken hierbij dus nauw samen.

 

Voorspellende people analytics is een van die digitale innovaties waar het KIN Center onderzoek naar doet. HR Analytics kan potentieel bijdragen aan het nemen van onderbouwde, real-time beslissingen wat zou leiden tot effectievere en efficiëntere recruitment, werknemers productiviteit en talent management. Of dit in de praktijk ook zo werkt en onder welke voorwaarden, is volgens KIN eigenlijk nog niet bekend. Vaak zien we dat technologieën in de praktijk op andere manieren gebruikt worden of andere effecten hebben dan verwacht. Ook weten we nog weinig over wat het gebruik van people analytics betekent voor de professie van de HR professional.

KIN onderzoekt, in samenwerking met IVY works en Cognisess, wereldleider op het gebied van people analytics, op welke verschillende manieren people analytics in de praktijk gebruikt wordt, en wat de invloed daarvan is op het werk van de HR Professional, en op de performance, zoals talent management, recruitment of werknemersproductiviteit. Om antwoord te geven op deze vragen gaan onderzoekers van KIN, onder leiding van professor Marleen Huysman, gebruikers van het platform interviewen en voor langere tijd observeren. Door middel van een quasi-experiment zal vervolgens getoetst worden hoe verschillende manieren om people analytics te gebruiken samenhangen met people management performance. Meer lezen over het onderzoek. Download het hieronder! 

“ONZE BRUTOWINST MARGE IS DOOR DE INZET VAN IVY MET 6% GESTEGEN”

“IVY HEEFT ERVOOR GEZORGD DAT IK INZICHT HEB IN MIJN MEEST TALENTVOLLE MENSEN EN TEAMS”

“DOOR IVY ZETTEN WIJ PEOPLE ANALYTICS EENVOUDIG EN PROFESSIONEEL IN BIJ ONZE KLANTEN”