Ontdek en behoud de juiste balans in je team met TeamFit

Een team dat optimaal functioneert en soepel met elkaar samenwerkt. Dat wil je als (HR) manager! De juiste balans tussen verschillende persoonlijke en cognitieve eigenschappen binnen het team is hiervoor essentieel. Door hier inzicht in te krijgen en er samen mee aan de slag te gaan, optimaliseer je de samenwerking binnen het team en vullen collega’s elkaar goed aan. In deze blog vertellen we hoe de analytics tool TeamFit je helpt om de juiste balans in het team te vinden en te behouden.

Verschillende persoonlijkheden in een team

Binnen een team werk je met meerdere persoonlijkheden samen en die verschillen van elkaar. Waar jouw collega het liefst zelfstandig werkt en dingen graag zelf uitzoekt, spar jij liever met een collega om samen tot inzichten te komen. Kort gezegd: iedereen is anders en gaat op een andere manier te werk. De kunst hierbij is om daar bewust van te zijn, daar respect voor te tonen, inzicht in elkaars handelen te krijgen en dat vervolgens te benutten binnen jullie samenwerking. Dat kan een uitdaging zijn. TeamFit helpt om hier meer inzicht in te krijgen en een optimale teamsamenstelling te creëren.

Wat is TeamFit?

TeamFit is een van de analytics tools van IVY works die (HR) managers inzicht biedt in de verschillende kwaliteiten binnen een team. De tool is gebaseerd op de bekende Big Five persoonlijkheidstest en game based assessments die cognitieve en sociaal emotionele vaardigheden in beeld brengen. TeamFit geeft je inzichten om de optimale teamsamenstelling te bepalen. Het biedt inzicht in de verhoudingen in het team en de persoonlijkheden en kwaliteiten van teamleden. De data die TeamFit gebruikt is verdeeld in twee verschillende disciplines:

  • Persoonlijkheid – hier kijkt TeamFit naar eigenschappen die voornamelijk gebaseerd zijn op emotionele, persoonlijke en gedragsmatige voorkeuren. Denk aan psychologische veiligheid, sociale vaardigheden, leiderschap en samenwerking. Inzicht hierin stelt je in staat om een team samen te stellen dat zich sterk met elkaar verbonden voelt en op een natuurlijke manier met elkaar communiceert. Zodra teamleden bewust zijn van de onderlinge verschillen, houden zij eerder rekening met elkaars behoeften, verbetert de communicatie en voorkom je miscommunicatie en emotionele spanning.
  • Cognitie – hier kijkt TeamFit naar de cognitieve eigenschappen van teamleden. Hierbij gaat het vooral om de wijze waarop teamleden handelen, denken en problemen oplossen. Voorbeelden van cognitieve aspecten die TeamFit analyseert zijn resultaatgerichtheid, creativiteit, kritisch denken, innovatie en flexibiliteit. Met voldoende cognitieve diversiteit profiteer je als team optimaal van de verschillende manieren van denken en problemen oplossen.

Hieronder een voorbeeld van de resultaten-weergave in TeamFit:

Team analyse

 De samenwerking optimaliseren

Met behulp van deze data ben je als manager – maar ook als team – bewust van de verzameling van skills. Ben je je hier eenmaal bewust van en ga je er met elkaar over in gesprek, dan biedt dit waardevolle input om de samenwerking te optimaliseren. Is creativiteit voor een collega niet haar sterkste punt en voor een andere collega juist zijn specialiteit? Door dit te weten en er vervolgens iets mee te doen, vullen deze collega’s elkaar aan maken ze gebruik van elkaars talenten.

Elkaars kwaliteiten benutten

Hetzelfde geldt ook voor leiderschapskwaliteiten. Stel dat er binnen jouw team niemand is die het voortouw neemt en dat de samenwerking daardoor stroef loopt. Dit blijkt ook uit de data uit TeamFit: vrijwel alle teamleden scoren laag op leiderschap. Het team mist in dit geval de skills om bepaalde problemen op te lossen. Bij het aannemen van een nieuwe collega is het dan interessant om voor iemand te gaan die hier juist hoog op scoort. In TeamFit is het mogelijk om te simuleren hoe deze potentiële collega binnen het team past. Ook zie je wat de toevoeging van deze persoon nog meer voor de verhoudingen binnen het team doet. Door in dit geval voor iemand te gaan die hoog scoort op leiderschap, breng je de verhoudingen binnen het team weer beter in balans.

Naast inzicht in de verschillende kwaliteiten binnen het team, helpt TeamFit je om:

  • Verlies van productiviteit te minimaliseren: met TeamFit kom je er al snel achter als bepaalde personen niet optimaal met elkaar samenwerken en achterhaal je eenvoudig waar dat aan ligt;
  • Specifiek en gericht te werven bij het aannemen van nieuwe collega’s. Via TeamFit zie je precies welke kwaliteiten jouw team nog meer kan gebruiken;
  • De balans in je team te behouden. Er bestaat geen ‘one-size-fits-all’ aanpak voor het samenstellen van een team. Het blijft een kwestie van balanceren. Dat is de enige manier om de diversiteit te behouden en elkaars talenten optimaal te benutten.

Jouw beste TeamFit

Benieuwd naar de beste fit voor jouw team? Ga ook aan de slag met TeamFit! Bij IVY Works ondersteunen we je hierbij. We doen dit op een leuke manier, door de resultaten uit TeamFit te combineren met het door onszelf ontwikkelde spel ‘True Talents’. Het spel combineert analytics met de menselijke component en maakt de verhoudingen en persoonlijkheden binnen het team op een leuke en interactieve manier inzichtelijk. Wil je TeamFit uitproberen? Neem contact met ons op en we kijken samen met jou naar de beste demo voor jouw organisatie.