Data Driven HR, waar te beginnen?

Het gros van HR-professionals duikt weg bij concepten als big data, digitale transformatie, artificiële intelligentie (A.I), internet of things (IOT), robotisering, analytics en datamining. Begrijpelijk, wie is het HR-vakgebied ingegaan om zich bezig te houden met technologie, software, data en statistiek? Daar kan je toch geen waardevolle relatie mee aangaan? Daarnaast zijn het stuk voor stuk container-begrippen en worden verschillende van deze termen te pas en te onpas gebruikt in studies, artikelen en discussies. Dit biedt zeker een hoop inzichten, maar roept tegelijkertijd ook een hoop vragen op.

Tevens zijn er geluiden die bewust provocerend HR voor dood verklaren als HR zichzelf niet kan heruitvinden om zodoende meer waarde voor mensen, business en maatschappij te kunnen creëren. Wordt de soep eigenlijk wel zo heet gegeten? En ziet de HR-professional door de bomen het bos nog wel? En, wellicht nog belangrijker, wat betekenen deze (technologische) ontwikkelingen voor het HR-vakgebied, de organisaties waarin we werken en de rol van HR-professionals?

Juist om samen antwoorden te krijgen op o.a. bovenstaande vragen zijn we gestart met de IVY academy. Via de IVY Academy willen we op een laagdrempelige manier aan een community bouwen waarbij datagedreven HR centraal staat. Een community waar we samen kennis en casuïstiek kunnen delen, samen kunnen werken aan vraagstukken en elkaar kunnen stimuleren om als persoon en als professional verder te groeien. Wij geloven dat datagedreven HR, waarbij de samenwerking met de business van groot belang is, een bijdrage moet en kan leveren aan prestaties van organisaties.

Inhoudelijk staan hierbij een aantal belangrijke thema’s centraal die wij voorzien in de huidige HR-transformatie:

  • Datagedreven HR & people analytics
  • Georiënteerd op en samen met de business
  • Gericht op resultaten op organisatieniveau
  • Over de grenzen van HR
  • Lean en agile HR

Wij zullen via blogs, artikelen, sessies en trainingen proberen om stap voor stap deze HR-transformatie te ontleden. Samen met de community kunnen we bouwen aan competenties die een toekomstige HR-professional nodig heeft. Dit doen we vanuit een ‘Evidenced-based Practice’. Grosso modo kan je stellen dat ‘Evidenced-based practice’ draait om altijd de best mogelijke informatie boven te halen, vanuit verschillende perspectieven. We streven naar ontwikkelen van HR-professionals die minder reageren vanuit (onbewuste) onderbuikgevoelens, assumpties en hypes, maar meer vanuit feitelijkheden en meetbare toegevoegde waarde voor organisaties.

Zoals gezegd willen we dit ook samen doen met HR-professionals en andere disciplines. We willen graag jullie wensen en behoeften inventariseren op het gebied van datagedreven HR? Wat gaat goed? Wat zijn de uitdagingen? Welke businessvraagstukken staan bij jullie centraal? Welke inhoudelijke kennis willen jullie verwerven? En met welke tools hebben jullie goede en slechte ervaringen?

We beginnen met een kadootje van de sint! Kosteloze deelname aan de workshop “Data driven HR: waar te beginnen” op 5 december van 10.00 tot 14.00 in Tilburg. We hebben nog enkele plaatsen over, dus wil je onderdeel zijn van de start van deze community reageer dan snel.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel op de hoogte blijven? Of wil je op een andere manier een bijdrage leveren aan deze community? Stuur dan een PM op LinkedIn of via [email protected].

Tip!

Vind je het leuk om al jezelf onder te dompelen in HR en technologie en people analytics? Neem dan eens een kijkje op de volgende websites:

https://joshbersin.com/

https://www.davidrgreen.com/blog