Zorgvuldige selectie bespaart kosten

Je bent op zoek naar de beste kandidaat voor die ene functie. Maar hoe weet je nu echt of degene die je op het oog hebt ook daadwerkelijk geschikt is. Een slechte selectie is immers zeer kostbaar.

En niet alleen vanwege de tijd en het geld die je erin hebt gestoken. Het kan leiden tot een lagere motivatie bij je andere personeel, een hoger ziekteverzuim, een verminderde productiviteit en het kan er zelfs toe leiden dat goede werknemers vertrekken.

Een studie van de Harverder Business Review heeft uitgewezen dat 80% van het verloop van medewerkers is te wijten aan slechte beslissingen bij het aannemen van nieuw personeel. Een hoog verloop van werknemers leidt tot significante financiële gevolgen die een bedrijf zich eigenlijk niet kan permitteren.

In de huidige markt is het immers belangrijker dan ooit dat bedrijven kosteneffectief opereren, terwijl ze aan de andere kant zorgen voor een prettige en productieve werkplek waar mensen goed gedijen. Het inhuren van de verkeerde persoon is een van de snelste manieren om dat allemaal te verstoren.


Hoeveel kost het eigenlijk om een werknemer te werven?
Het werven van een nieuwe werknemer kost een werkgever ongeveer 25% van het jaarlijkse basissalaris van de nieuwe huur. Voeg daaraan toe de eventuele kosten van een wervingsbureau, het plaatsen van de vacature, het afnemen van interviews, opleiding, minder tijd voor sales en/of ontwikkeling van producten, waardoor de kosten nog meer oplopen.  

Daarbij geldt dat gedurende de eerste drie maanden de productiviteit van een nieuwe medewerker slechts 25-50 % bedraagt. Indien de werknemer niet de juiste persoon is  voor de rol is het gevolg dat ze meer training en meer tijd en aandacht van managers vragen.


Hoe voorkom je de selectie van een verkeerde persoon
Er zijn drie gouden regels voor te voorkomen van het aannemen van een verkeerde persoon.

 1. Functiebeschrijving is de sleutel

Bekijk met een frisse blik de functie die je wilt gaan invullen. Het gebruik van de oude functiebeschrijvingen,  met daarin een vage omschrijving van wat de functie inhoudt,  zal leiden tot een groot aantal sollicitanten die je eigenlijk niet zoekt.

De kunst is om tot een gedetailleerde beschrijving van de baan, inclusief achtergrondinformatie over de bedrijfscultuur te maken, met daarbij alle kwaliteiten die u zoekt in een nieuwe medewerker.  Het aantal ongeschikte kandidaten zal hierdoor aanzienlijk verminderen.

 1. Vertrouwen niet alleen op het CV en interview proces

Als je alleen al zoekt op internet, dan vindt je veel organisaties die hulp aanbieden bij het opstellen van je CV en  voor het oefenen van sollicitatiegesprekken.  Het is daarom niet altijd makkelijk om te beoordelen of een  sollicitant ook daadwerkelijk aan de verwachtingen voldoet.

Daarnaast bestaat nog steeds de mythe dat veel mensen denken dat ze binnen 10 seconden weten of een kandidaat wel of niet geschikt is. Hierdoor worden vele kansen gemist.

Om deze valkuilen te vermijden is het belangrijk om op zoek te gaan naar meer objectievere meetgegevens die daadwerkelijk meer zeggen dan alleen de uiterlijke schijn.  En liever niet na het gesprek wat nu vaak gebeurd, maar juist voor het gesprek om een juiste eerste screening te maken.

 1. Technologie is je vriend

Zoals gezegd is naast interviews en het cv ook de screening op objectief niveau belangrijk. Door het gebruik van technologie zoals IVY works kunt u recruitment kosten besparen. IVY works biedt een applicatie dat op een objectieve en effectieve wijze de talenten van mensen kan identificeren. We meten de belangrijkste cognitieve (executieve vaardigheden, geheugen, perceptie, redeneren, besluitvorming, focus en concentratie en het oplossen van problemen) en sociaal emotionele vaardigheden van een sollicitant, als ook de persoonlijkheid.

Hierdoor krijgt u een gedetailleerde analyse en realistische verwachting van de vraag of deze persoon de juiste is voor de baan.

De software maakt het ook mogelijk om je eigen benchmarks toe te voegen waardoor je in staat bent om zeer nauwkeurige screening van kandidaten te maken.

Persoonlijkheid, cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden in detail gepresenteerd
Onze persoonlijkheid en emotionele en cognitieve vaardigheden vertellen veel over het sociale en werkende leven. Door de nieuwste neurowetenschappen en technologie met elkaar te combineren brengen wij de screening van kandidaten op een hoger niveau en helpt jou om de juiste kandidaat voor jouw bedrijf te selecteren.

Met de juiste mate van detail en het gebruik van de technologie, zul je merken dat wij alle belangrijke elementen samen brengen die ervoor zorgen dat je de juiste mensen vindt en dat de faalkosten lager worden en het business moraal overeind blijft.

Voor meer informatie over IVY works en onze visie: bel of mail ons.0
Verbinding maken
Wachten A.U.B....
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Need more help? Save time by starting your support request online.

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?