Even voorstellen: Strategische partner Willeke Meijer van The Wolfpack Company

Als jong bedrijf zijn we volop in ontwikkeling. Het zoeken naar sterke samenwerkingspartners is een van onze vele speerpunten. Niet zonder trots willen we jullie vertellen over de strategische partnership die we zijn overeengekomen met The Wolfpack Company. We stellen jullie graag voor aan Willeke Meijer,  CEO van The Wolfpack Company. De Wolfpack Company is gevestigd in het business centrum Wilibrordus te Heiloo, in een mooi oud klooster.

Waarom de The Wolfpack Company?

De rode draad in mijn dienstverlening is het geven van HR-advies voor het optimaal inzetten van arbeidsmarktpotentieel bij organisaties, voor nu en in de toekomst. Hierbij is samenwerken in een team een sleutelfactor. Een team waarin iedereen, ongeacht leeftijd, zijn bijdrage levert en samenwerkt aan een gezamenlijke doelstelling. Een mooie analogie met de samenwerking in een wolvenroedel: The Wolfpack!

 

Strategische partner: The Wolfpack Company

 

Wanneer zag deze het licht?

Na 20 jaar te hebben gewerkt in de arbeidsbemiddeling, in voornamelijk commerciële managementrollen, heb ik in 2015 de knoop doorgehakt en The Wolfpack Company opgericht. Ik wilde al heel lang voor mezelf beginnen en heb toen besloten mijn droom waar te maken. Een beslissing waar ik trots op ben. Ik ben nog steeds blij dat ik de stap heb genomen!

 

Vertel eens wat meer over jouw manier van werken?

Mijn grootste passie in mijn werk is het actief bezig mogen zijn met organisaties. Vanuit het perspectief van de business en de mensen die er werken een bijdrage leveren aan organisatieontwikkeling. Als een bedrijf een nieuwe koers gaat varen, kijken of de huidige medewerkers nog op de juiste plek zitten of dat er coaching of opleiding nodig zijn. Is de recruitmentstrategie succesvol genoeg om aan de vraag van de organisatie te voldoen? Dat zijn vraagstukken waar ik mij mee bezighoud.

Vanuit echte interesse in organisatie onderhoud ik graag persoonlijk onze contacten. Ik denk graag met de klant mee en geef een op maat gemaakt voorstel. Door mijn ondernemende en flexibele instelling en mijn uitgebreide netwerk, ben ik in staat kritisch en vakinhoudelijk naar processen te kijken. Dit betekent dat ik geen standaard oplossingen bied, maar een op de specifieke situatie ontworpen proces.

 

Willeke Meijer, CEO The Wolfpack Company

 

Hoe kwam je in contact met Pascalle van IVYworks?

In de zomer van 2016 werd ik benaderd door een gezamenlijke vriendin Esther. Zij vond dat wij maar eens met elkaar in contact moesten komen, omdat er wel raakvlakken waren tussen The Wolfpack Company en IVYworks. Wellicht kunnen we elkaar versterken!

In het najaar hebben we daadwerkelijk kennis gemaakt en de klik, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak, was direct daar.

Vertel eens over de grappige tegenprestatie die je gaat leveren?

Wij zijn natuurlijk erg blij dat Esther ons met elkaar in contact gebracht heeft. Omdat wij graag wat voor haar terug willen doen hebben we nu afgesproken dat wij  een tegenprestatie gaan leveren. Esther is bedrijfsleider van een de wijngaard Wageningswijngoed. Pascalle en ik gaan in het najaar van 2017 helpen bij het oogsten van de druiven. Natuurlijk genieten wij ook graag van een glaasje van het eindresultaat, dat mag er zeker zijn.

 

tegenprestatie: druiven plukken bij het Wageningswijngoed

 

Waarom ga je verder met IVYworks?

IVY works sluit naadloos aan bij de dienstverlening die ik via The Wolfpack Company aanbied. Het is een online tool waarmee ik mijn klanten nog beter kan bedienen. Vooral de mogelijkheden die het biedt op het vlak van HR analytics en het objectiveren van recruitmentactiviteiten is een waardevolle aanvulling.

Als je IVYworks zou omschrijven, wat zou je dan zeggen?

Ik zie IVY works als een innovatieve en laagdrempelige tool om als organisatie met talentmanagement aan de slag te gaan. Het geeft inzicht in waar je medewerkers staan en of er ontwikkelpotentieel is. Het biedt realtime inzicht in de resultaten en door de visuele ondersteuning in de vorm van een dashboard heeft het management van de organisatie goed zicht op de ontwikkelingen van de medewerkers.

Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om aan de voorkant de recruitmentstrategie goed vorm te geven. Door het inzetten van IVY works krijg je als recruitment manager uitsluitend die kandidaten te zien die voldoen aan het gewenste profiel. Hierdoor kun je meer kwalitatievere gesprekken aan gaan en dat levert een enorme tijdswinst op.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik het bezoeken van klanten. Ik vind het iedere keer weer boeiend om te horen waar organisaties mee bezig zijn en hoe ze dat aanpakken. Het mooie is dat alle activiteiten in een organisatie gekoppeld is aan het HR-component waar ik me mee bezighoud. Hoe krijg je de mensen mee in de veranderingen?

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Waar ik erg trots op ben is mijn opdracht bij Uitzendbureau 65plus, waar ik interim als HR manager heb gewerkt. Een van mijn opdrachten daar was het transformeren van de organisatie naar zelfsturende teams en het aanpassen van de beoordelingssystematiek aan deze nieuwe werkwijze. Heb hiervoor ook een training ontwikkeld en gegeven aan de managers, die in de nieuwe situatie meer op afstand moesten gaan sturen.

Is er een klus die je nooit meer vergeet?

Ik zal nooit vergeten dat ik in een half jaar tijd 350 Stewardessen voor KLM moest werven. Dat lijkt makkelijk, maar schijnt bedriegt. Ik moest in no time een recruitmentteam opzetten, omdat ik binnen drie weken 35 dossiers per week aan KLM moest aanleveren. Om 35 dossiers aan te kunnen leveren moesten wij al 70 kandidaten spreken. Om 70  kandidaten te kunnen spreken moesten we eerst al bijna 300 kandidaten telefonisch screenen…etc. Dat betekent dat we in 6 maanden tijd ruim 8000 sollicitanten de revue hebben laten passeren. Ik ben enorm trots op ons team dat we dat naar tevredenheid van KLM hebben gerealiseerd.

Hoe belangrijk zijn de samenwerkingsverbanden waarin je werkt?

Zoals mijn bedrijfsnaam al aangeeft is samenwerken, als wolfpack, van cruciaal belang. Ik heb niet alle kennis en expertise in huis, dus zoek ik bij grotere opdrachten partners die daarbij kunnen helpen. En andersom. Het komt ook wel voor dat je een opdracht krijgt waar je net geen tijd voor hebt op dat moment. In dat geval is het erg prettig als je je opdrachtgever een alternatief kunt aanbieden. Iemand waar je op vertrouwt en die je de business gunt. Zo werkt dat tegenwoordig steeds meer.

IVY works is enorm trots op de samenwerking met Willeke. Maak een proefaccount aan en voel je vrij om Willeke te vragen hoe inzicht in people analytics kan bijdragen om jouw organisatie naar een volgend niveau te krijgen. Ze is bereikbaar via  willeke@ivyworks.nl of 06-23430070  

 0
Verbinding maken
Wachten A.U.B....
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Need more help? Save time by starting your support request online.

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?