People Analytics

We opereren in een omgeving die steeds complexer en competitiever wordt. Waarin het steeds belangrijker wordt om trends te detecteren en te voorspellen, zodat snel en accuraat gereageerd kan worden. Daar is betrouwbare data voor nodig.

Organisaties hechten daarom steeds meer belang aan ‘people analytics’ in hun organisatie. Recent onderzoek van Deloitte (Deloitte’s Human Capital Trends 2016) heeft aangetoond dat het voorspellen van het succes van mensen (talent analytics) daarmee ook steeds belangrijker wordt.

Data over talenten en kwaliteiten
Het doel van people analytics is om een organisatie te voorzien van inzichten in het menselijk kapitaal dat in het bedrijf rondloopt. Door het effectief inzetten van medewerkers worden zakelijke doelstellingen snel en efficiënt bereikt. Organisaties zoeken dus naar data om uit te vinden welke talenten/kwaliteiten men in huis heeft en wat er nodig is voor nog meer leiderschap, klantgerichtheid en innovatie.

Bedrijven als Google hebben HR volledig opgenomen in een afdeling People Analytics. Alle beslissingen worden vervolgens op basis van geanalyseerde data genomen.

 


Inzicht in werknemers en teams
Met de juiste inzet van de data die een bedrijf verzamelt, is het mogelijk om een beter inzicht te krijgen in waarom de ene werknemer het beter doet dan de andere en waarom Team A beter functioneert dan Team B. Welke competenties zijn gemeenschappelijk en/of noodzakelijk? Welke karakteristieken zijn aanvullend? Hoe wordt het team precies aangestuurd en past dat bij dat team? Hoe beter je het succes kunt verklaren, des te beter je succes kunt voorspellen en herhalen. En met dit inzicht kun je beter onderbouwd beleid of een strategie ontwikkelen op het gebied van HR.

Strategisch HR-beleid
Meer weten over hoe IVY invulling geeft aan een strategischer HR-beleid dat gestoeld is op data, vraag dan een demo aan.0
Verbinding maken
Wachten A.U.B....
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Need more help? Save time by starting your support request online.

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?