Kunnen computers emoties herkennen?

Tijdens Demo_Day op 8 juni 2017 hebben wij laten zien dat computers menselijke emoties kunnen herkennen. De emoties van de presidenten Trump en Obama hebben we geanalyseerd en gepresenteerd. Met ons video interviewing platform kunnen kandidaten reeds een aantal vragen beantwoorden. We gaan nu een stapje verder. Met behulp van Microsoft Media and Cognitive Services kunnen we de emoties van de kandidaten analyseren. Hiermee geven we nog meer inzicht in de persoonlijkheid en presentatie vaardigheden van mensen. 

 

Microsoft Media Analytics tool

De Microsoft’s Media Analytics tool herkent gezichtsuitdrukkingen van verschillende emoties. Naast een neutrale uitdrukking kan de tool boos, bang, afkeer, blij, verdriet, verbaasd en minachting onderscheiden. Het betreft de emoties waarbij uit verschillend onderzoek is gebleken dat deze cross-cultureel herkend worden. Hierbij worden specifieke gezichtsuitdrukkingen gebruikt.

7 emoties wereldwijd herkend

7 emoties worden wereldwijd op dezelfde manier herkend.

 

Voorbeelden van Trump en Obama

We hebben de emoties van Obama en Trump geanalyseerd. Tijdens twee zeer verschillende speeches nemen Obama en trump verschillende tonen aan. Het is interessant om de nuances in menselijke communicatie te zien en hoe de software deze categoriseert.  Daarnaast is het interessant om te ervaren wat het met onszelf als mens doet. Als je oprechte emotie laat zien, dan voelt de kijker deze emotie ook. De software ondersteunt dit  gevoel.

Kijk hier naar de analyse van Obama’s laatste persconferentie als president van de Verenigde Staten.

 

 

En hier een meer emotioneel geladen speech van Donald Trump.

 

Interpretatie video’s

Obama blijft erg neutraal met enkele sterke uitschieters van geluk en verdriet. Trump laat sterke emoties zien die duiden op woede en verrassing. Obama controleert zijn emoties. Trump uit zijn emoties volledig. Door bewust emoties in te zetten onderstreep je een boodschap. Obama doet dit door zeer genuanceerd emoties te tonen als hij een punt wil maken. Trump’s emoties zijn altijd authentiek. Zie hier ook een artikel van Zembla: “De lichaamstaal van Trump onder de loep”.

Toepassingsmogelijkheden

IVY works gaat steeds meer gebruik maken van deze technologie. We gebruiken hiervoor data die we verzamelen uit ons video interviews platform. We zijn nu in staat om de waargenomen positiviteit van kandidaten te objectiveren door de video’s te analyseren. Dit inzicht kan van grote waarde zijn het selecteren van kandidaten voor klantgerichte rollen.

Bij IVY works werken we samen met het Britse Cognisess. We maken gebruik van de nieuwste Machine learning en data analyse technieken. We zijn dan ook verheugd dat we gebruik kunnen maken van deze neiuwste tool van Microsoft, zodat we onze klanten nog meer inzichten kunnen bieden.

Meer weten over de mogelijkheden en hoe wij uw organisatie kunnen helpen? Neem contact met ons op via growyourself@ivyworks.nl

 0
Verbinding maken
Wachten A.U.B....
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Need more help? Save time by starting your support request online.

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?