onderzoek, betrouwbaarheid, CANTAB

Hoe weten we of onze assessments betrouwbaar zijn? Met CANTAB!

De betrouwbaarheid van onze assessments vormt de basis van IVY works. Wij maken gebruik van de assessments van het Britse Cognisess. Zij testen en monitoren deze voortdurend. Als onderdeel van de Global Cogntieve Empathy Study (GCES)  is het onderzoeksteam van Cognisess een onderzoek gestart. In samenwerking met Bath College, Bath Spa University en de Universiteit van Exeter  bepalen ze de betrouwbaarheid van de assessments. Ze worden vergeleken met het klinisch erkende CANTAB.

Wat is CANTAB?  

CANTAB staat voor de Cambridge Neuropsychologische Automotische Testbatterij. Het is een van de meest uitgebreide en gevalideerde testbatterijen ter wereld. Al meer dan 30 jaar wordt er onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en gevoeligheid van CANTAB. CANTAB bekijkt verschillende aspecten van de cognitie. Je kunt hierbij denken aan geheugen, snelheid en planning. De CANTAB staat bekend als de gouden standaard voor cognitieve tests. Om na te gaan hoe goed een nieuwe test is, wordt deze altijd vergeleken met de gouden standaard.

 

Hoe meten we de betrouwbaarheid van onze assessments?

Op dit moment vergelijken we deelnemers uit verschillende achtergronden. We kijken hoe ze presteren in de gouden standaard van de CANTAB in vergelijking met hoe ze presenteren in onze eigen assessments. Indien een deelnemer goed presteert in CANTAB, dan is het de verwachting dat ze ook goed bij ons presteren. Deze analyse staat bekend als convergente validiteit of constructvaliditeit. Onderzoekers bepalen deze constructvaliditeit door het beantwoorden van een simpele vraag: meet het assessment wat het beweert te meten?

 

Hoe is de betrouwbaarheid van de MatriX?

Hoe betrouwbaar is onze test: de MatriX?

Valide en vooral ook leuk!

Onze tests en games zijn kort en to the point. We merken dat deze manier van testen erg populair is bij onze gebruikers. Zoals Bath Spa Art Student, Sanket Shrestha zegt: “Ik was verbaasd over hoe leuk ik het eigenlijk vond en het voelde niet als een belemmering.”

Peter Wills, 18, van het Bath College zegt: ” Mijn favoriete games waren ColourSwitch en Matrix, hoewel ik zweer dat er soms geen X te vinden was in de matrix. Ik vond het erg leuk om mijn resultaten te vergelijken met die van mijn vrienden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik de spelletjes opnieuw ben gaan spelen, zodat ik een betere score kon krijgen. “

Door onze assessments te vergelijken met de CANTAB batterij, kunnen we ervoor zorgen dat noch de beknoptheid, noch het entertainmentgehalte van onze aanpak afbreuk doet aan de betrouwbaarheid. 

Indien u meer wilt weten over de studie dan kunt u contact met ons opnemen via growyourself@ivyworks.nl of een proefaccount aanmaken om te ervaren hoe leuk onze assessments zijn.

 0
Verbinding maken
Wachten A.U.B....
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Need more help? Save time by starting your support request online.

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?