IVY works met AI op recruitment tech Demo Day

Beter, sneller en slimmer werven! Het credo van de eerste Recruitment Tech Demo Day

door: Willeke Meijer

 

Discover the technology to boost your recruitment! Dat was de uitnodiging voor de bezoekers van de Recruitment Tech Demo Day op 8 juni 2017 in Utrecht. In totaal waren er 20 demo partners die van alles vertelden over hun recruitment tooling. Ook wij waren aanwezig met onze stand van IVY works.

 

“No more bad hires”

Wij hebben de deelnemers laten zien dat wij dé partij voor voorspellende people analytics in Nederland zijn. Onder het mom van “No more bad hires” durven wij de uitdaging aan om te laten zien hoe wij het recruitment proces optimaliseren. Wij doen dit op basis van onze 44 assessments, die meer dan 80 persoonskenmerken inzichtelijk maken. Een “bad hire” is het aannemen van een medewerker waar je later spijt van hebt. Dit kan door verschillende zaken komen, zoals bijvoorbeeld geen cultural fit of doordat de medewerker toch niet over de competenties blijkt te beschikken die nodig zijn voor de werkzaamheden. Maar ook bijvoorbeeld een te snelle aanname…een slechte werving en selectie dus! Geschat wordt dat het minimaal 11.500 euro per bad hire kost. Het is dus van belang dat recruitment beter, sneller en slimmer wordt! Hier kunnen onze assessments en profilers uitstekend bij van dienst zijn.

 

Stand IVY works op Demo_Day 2017

Stand IVY works op Demo_Day

 

Assessments hoeven niet moeilijk of saai te zijn

Dat assessments niet saai, moeilijk of langdradig hoeven te zijn bewijzen wij met onze game-based assessments. Deelnemers aan de beurs konden een aantal van onze 44 assessments spelen en dat hebben velen gedaan. Door het opstellen van functieprofielen met een van onze 4 verschillende profilers kunnen wij organisaties helpen bij het zoeken naar de ideale kandidaat.

game based assessments

Onze game-based assessments zijn op alle devices beschikbaar.

 

Hoe ziet goed er dan eigenlijk uit?

Het beoordelen van kandidaten is een niet te onderschatten taak. Vaak gebeurt dit op basis van buikgevoel en gevalideerd aan de hand van het stellen van vragen over het cv en het natrekken van referenties. Maar wat zegt dit eigenlijk? Er is een beweging gaande in recruitmentland, die eigenlijk aangeeft dat cv’s of motivatiebrieven overbodig zijn. Onlangs heeft de Rabobank aangekondigd te stoppen met deze wijze van selectie.

 

Inzicht in de kenmerken die een succesvolle medewerker voorspellen

Maar hoe doen wij dat dan? Wij maken gebruik van Talent Intelligence en stellen de kerncompetenties vast die van belang zijn voor een functie. Door het assessen van top presterende medewerkers bouwen we profielen op. Dit vormt de basis voor de “what good looks like” benchmark. Sollicitanten of interne medewerkers kunnen na het maken van het assessment gematcht en gerankt worden tegen het gewenste en vastgestelde profiel. Dit geeft een betere en objectievere beoordeling van de sollicitanten.

 

Een klant aan het woord 

Een belangrijke partner van ons, HRM101, gaf tijdens de dag een presentatie over voorspellende People Analytics. Zij gebruiken onze assessments voor het optimaliseren van recruitment processen bij hun klanten. Aan de hand van een case bij Decathlon legde Gijs van Zon van HRM101 uit hoe zij bad hires voorkomen door het inzetten van de assessments en profilers van IVY works.

 

no more bad hires recruitment

Gijs van Zon van HRM101 over ‘no more bad hires’ met de case van Decathlon

 

Innovatieve videorecruiting tool : sentiment analyse

Wij waren erg trots om onze nieuwste feature te kunnen presenteren op deze eerste Demo_Day. We hadden veel bekijks met onze videofilmpjes van Trump en Obama. Door het inzetten van de nieuwste technieken op het gebied van machine learning en data analyse kunnen wij een additionele videorecruiting tool inzetten. Door het ‘ lezen’ van gezichtsuitdrukking kan bepaald worden welke emoties dominant zichtbaar zijn bij de kandidaat. Dit is uitermate toepasbaar in een branche waar customer facing een belangrijke bijdrage levert aan de customer experience. De verschillen waren groot tussen beide presidenten, wat leidde tot veel hilariteit! Lees hier ook ons blog ‘kunnen computers emoties herkennen?’

Kortom, wij kijken terug op een intensieve maar zeer geslaagde eerste versie van de Demo Day! Wij hebben laten zien dat je door het slim inzetten van online assessments de kans op een bad hire drastisch verlaagd, doordat je beter, sneller en slimmer werft.

 

Kijken naar de emotie analyse van Obama en Trump

 

Wilt u uw recruitment proces naar een hoger niveau tillen? 

Ook nieuwsgierig geworden naar onze innovatieve toepassingen binnen uw recruitmentstrategie, bezoek onze website en/of neem dan vrijblijvend contact met ons op:

Pascalle Ligtenberg (06 – 23 01 40 42)

Willeke Meijer (06 – 23 43 00 70)

 0
Verbinding maken
Wachten A.U.B....
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Need more help? Save time by starting your support request online.

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?